fredag 16 december 2011

Hej Alla! Vecka 50
Julmarknaden den 11 december blev verkligen mycket bra. Allt det vi hade tänkt oss blev av. Det allra roligaste var kanske besöket av tre små hästar. Hästarna var inte riktigt rumsrena men det gjorde absolut inget. Det höjde bara stämningen.

På Luciadagen hade vi besök av Täby Lucia. En underskön Lucia kom med sitt följe och fyllde Vardagsrummet med ljus och värme.

I onsdags hade vi en utbildningsdag för alla våra medarbetare. Eva Bard, en föreläsare från Ersta Diakoni, var här och berättade om hur de arbetar med Reminiscens. Reminiscens betyder hågkomst eller minne och metoden bygger på personers minnen. Reminiscens är ett verktyg som vi redan arbetar med. Nostalgihörnan i vardagsrummet och vävstolen i entrén är exempel på det. Vi blev mycket inspirerade av Evas föreläsning och kommer under våren att utveckla vårt arbete med reminiscens.

Samma dag som föreläsningen var vi inbjudna till Tibble kyrka. Vår präst Monica pratade om julevangeliet och vi fick lyssna till adventstidens och julens psalmer. Det var Johanna, Helena Ahlskogs dotter, som sjöng.

Utöver de lite mer övergripande händelserna, händer det också hela tiden små nära saker. Ett exempel på det är en sådan sak som att nattsyster Eva tog med sig krusbär från årets skörd och av dem bakades det krusbärspaj…

Hälsningar från oss på AttendoAttundagården


Fint besök i Vardagsrummet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar