fredag 20 maj 2011

Hej Alla!                                                                                                 Vecka 20

Vi har haft en fantastisk ”Kulturvecka” här på Attundagården!

I måndags hade vi traditionellt svenskt kafferep med sju sorters kakor. Det numera så moderna ordet ”sockerchock” kan sammanfatta dagen, alla lät sig väl smaka! Till kaffet fick vi njuta av vårsånger med kören Täby Old Singers.

Även tisdagen gick i sötsakernas tecken, då firade vi Norges Nationaldag med att ha tårttävling! Alla enheter på både Attundagården och Tibblehemmet bidrog med varsin tårta som sedan fick bedömas av en jury bestående av både boende och personal. Juryn nöjde sig med en bedömning av tårtornas yttre, en bedömning av de olika smakerna hade varit trevlig men kanske gett lite magknip eftersom det var totalt elva tårtor som deltog i tävlingen! Ett stort grattis till plan sju väst på Attundagården som kammade hem segern! Vardagsrummet var fyllt till max med tårtätande pensionärer och medarbetare, ändå blev det tårta kvar att äta till kvällsfikat!

På onsdagen sneglade vi utanför Norden och blev bjudna på fantastisk brasiliansk dans! Stämningen var verkligen på topp och även några av våra boende blev uppbjudna och fick pröva på!

I torsdags hade vi internationell buffé som inte gick av för hackor! Vi hade tillfrågat medarbetare med mera exotiskt ursprung än Sverige om de skulle kunna tänka sig att laga någon maträtt från sitt hemland. Vilket gensvar! På buffén blev det till slut 23 olika maträtter som kunde härledas till Chile, Djubouti, Finland, Norge, Indonesien, Iran, Italien, Somalia, Thailand, Turkiet, Afghanistan, Kina och Nigeria! Pannbiff, köttbullar och Wasa Husan i all ära – att mäta sig med den här smakupplevelsen blir svårt!

Fredagen får bli lite av en vilodag där vi laddar upp för söndagens numera traditionella ”Vårmys”! Alla boende, medarbetare och närstående hälsas välkomna till Vardagsrummet på plan tre på söndag den 22 maj från klockan 14:00 och framåt! Korvgrillning, fika, lotterier och underhållning med Musikakuten! Vi hoppas på fint väder – då är vi utomhus! Bifogar inbjudan!

Hoppas vi ses på söndag!

Hälsningar

Helena, Karl-David och övriga medarbetare på Attundagården

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar