fredag 15 juli 2011

Hej Alla!

Karl-David har gått gå välförtjänt semester och Helena finns på plats under tiden!
Veckan inleddes med härligt väder! När vi samlades för promenad i måndags såg vi något spännande på baksidan mellan husen. Två underbart söta måsungar som – troligtvis alldeles för tidigt! - tagit sig ur sitt bo och ner på gården. Vi kunde följa allt genom fönstren i entréhallen, en orolig måsmamma kretsade över och tyckte nog att barnen varit lite väl företagsamma. Senare under eftermiddagen kom en av måsföräldrarna ner och matade ungarna, i tisdags var det tyvärr helt tyst och stilla, ingen medlem i måsfamiljen syntes till. Hjärtat vill att det har gått bra för måsungarna, hjärnan säger att det nog är en hungrig katt som fått sig ett skrovmål! Livets gång…
Vår medarbetare Edith är mycket kunnig om djur och natur, hon är dessutom en duktig fotograf. Torsdagsklubben hade förmånen att få samlas i Vardagsrummet och njuta av bilder som visades i storbildsformat på väggen. Det blev många kluriga frågor kring bildvisningen, Edith berättade och förklarade; aldrig för sent med ny spännande kunskap!
Fredagens planerade promenad hoppade vi över, ingen kände för att gå ut i regnet. I stället blev det inomhuspromenad till Vardagsrummet där vår arbetsterapeut Elin har sin ”minneshörna”. Vi börjar få ihop en hel del saker som funnits med i de flestas liv på ett eller annat sätt! Bland annat en gammal Allers från september 1933, då kostade den 30 öre!
Vill också berätta att vi äntligen fått nya frysar till samtliga kök! Rent funktionsmässigt var det inget fel på de gamla, problemet var att bullernivån var alldeles för hög, det var ett bekymmer både för våra boende och medarbetarna. Vi hoppas att de nya har en lite diskretare ljudnivå!
Med förhoppning om ett väderomslag till helgen!
Hälsningar

Helena, Karl-David och övriga medarbetare på Attundagården



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar