fredag 9 september 2011

Hej Alla! Vecka 36

Dofter är något som väcker minnen. Känner man t.ex. doften av tjära kan man i tankarna förflyttas till den gången man tog hand om sin träbåt eller kanske när man besökte Vasamuseet.
För att kunna använda dofter som minnesväckare har vi på Attundagården tillverkat en doftorgel. Vi tog en lagom stor plankbit, i den borrade vi 22 grunda hål. Från närsjukhuset fick vi tomma injektionsflaskor som vi gjorde rena och fina. Flaskorna passar i plankans 22 hål. Efter det att vi satt dit två handtag på plankan var doftorgeln klar.
Nu skall vi ladda den med dofter. Kanske ni som läser detta kan hjälpa till. Vi kan ta emot hur många dofter som helst, för tillgången till de små flaskorna är så gott som oändlig. Dofterna skall helst vara i flytande form eller kunna värmas till flytande form så vi får ner doften i flaskan.
Doftorgeln finns i minneshörnan i Vardagsrummet.

Tibblehemmets och Attundagårdens sätt att uppmärksamma den internationella fallpreventionsdagen höll hög kvalitet. De som besökte oss blev verkligen välinformerade om säkerhet i hemmet. Vi kunde ha tagit emot fler besökare.

Ni som är anhöriga till oss på AttenedoAttundagården kan alltid konsultera våra experter Elin och Andreas för att få råd gällande säkerhet i hemmet.

Veckans film var tredje delen av Änglagård. Nu har vi avverkat hela trilogin.

Hälsningar från oss på AttendoAttundagården

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar