fredag 25 mars 2011

Hej Alla!                                                      Vecka 12

Nyss kom det en hagelskur, nu skiner solen igen! Aprilvädret kommer tidigt i år…

I onsdags tjuvstartade vi våren genom att ha trädgårdspyssel och våffelgräddning i Vardagsrummet. Arbetsterapeuterna och aktivitetsansvariga från Attundagården och Tibblehemmet hade tillsammans införskaffat krukor, jord och allehanda frön som vi tillsammans fick ner i jorden. Även en del pelargonskott som stått på tillväxt i vatten fick nu jord runt de nya rötterna. Har vi tur så kan vi skörda både blommor, kryddor och smultron till sommaren! Det blev lite ”skit under naglarna” när vi planterade, men vad gör det?

Som sagt så var det också lite tjuvstart på Våffeldagen! Det var Lotta som stod för gräddningen, vi andra stod för själva ätandet! Det gick eventuellt åt lite mindre av middagsmaten den dagen…

Vi hann med mycket i onsdags; till våfflorna fick vi även njuta av vacker sång och musik! Det var Monica Sivberg och Ewa Arvidsson från Täby församling som besökte oss. Vi tjuvstartade inte bara med våfflorna – även med sångerna! Vi sjöng tillsammans psalm 197 vars melodi är samma som till ”Den blomstertid nu kommer”, det blev nästan lite skolavslutningsstämning!

Trevlig helg!

Hälsningar

Helena & Karl-David

Plantering

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar